dinsdag 12 mei 2015

Lentewandeling

Gisteren hadden we een SUPERDAG op onze lentewandeling!
We vertrokken 's morgens vroeg te voet naar de tuinen Aerts. Onderweg stopten we bij een groot grasveld waarbij het gras tot aan onze knieën kwam om zoveel mogelijk paardenbloemen te plukken.
Na lang wandelen kwamen we eindelijk aan bij de grote tuin. Daar zagen we alle soorten vogels, uilen,papegaaien, een pauw, varkens, kalfje, schapen, schildpadden, kippen en kuikens, kikkers,vissen, kalkoen, ooievaar, ganzen,eenden,een hond,...Het was er precies een dierentuin.
Na de rondleiding mochten de kinderen vrij spelen tussen de dieren en spelen op de glijbaan en schommel. We gaven brood aan de hangbuikvarkens en sommigen durfden het aan om voedsel in het bekje van een vogeltje te steken. Om 12 uur kregen we honger en aten we onze boterhammen op in het gras tussen de diertjes in het zonnetje. 
Na het eten werden we met de tractor naar speelweide gebracht waar we de rest van de dag ons mochten uitleven op het speelplein en de zandbak.

Moe,vuil maar voldaan kwamen we terug op school aan. Het was een prachtige dag en een schitterende belevenis voor de kleuters!! 
Foto's binnenkort te zien op de website van school.Geen opmerkingen:

Een reactie posten